Core Issues

Exploratie en Transformatie

Iedereen heeft op elk moment in het leven wel een bepaalde grote uitdaging, het kernthema of ‘Core Issue.’ Je probleem dat het meeste pijn doet -kramp, verblinding, onbegrip; maar ook schuldgevoel, verdriet, woede, eenzaamheid of machteloosheid, hoeft niet altijd het core issue te zijn. Die gevoelens laten we los alsof we een ui afpellen: als het buitenste laagje eraf is (bijvoorbeeld angst en verdriet), gaan we van de buitenkant naar binnen. We doen dan ‘normale’ sessies regressie- of reïncarnatietherapie, om die ladingen los te laten. En meer in balans te komen. Maar het álleronderste deel van de ui, dat is het Core issue. Lukt het om dit in één sessie helder in beeld te krijgen, dan gaan we direct door al die eerdere lagen heen. We snijden als het ware door de hele ui.

Fundamentele ontwikkeling

Kernthema- of Core issue-transformatie is dus fundamentele ontwikkeling, niet door de buitenste lagen af te pellen – maar direct van binnen uit. Daardoor til je als het ware je hele ‘systeem’ naar een hoger niveau. Het Core Issue transformeert. Om dat te kunnen, moeten we wel een basis hebben, vooral draagkracht (zie: persoonlijke groei). We moeten we onze problemen al een beetje in de ogen hebben gezien. Daarom is een sessie op het Core Issue niet voor iedereen aan te raden.

Uitdaging en verantwoordelijkheid

Wanneer ben je er wél klaar voor? Dat is, als je je meer bewust bent van je persoonlijke ontwikkeling. Vanuit stilstand zijn we weer gaan lopen, en verandert onze horizon. Problemen veranderen in uitdagingen, er komen meer verantwoordelijkheden. En die verantwoordelijkheden ga je op een volwassen manier aan.

Het kan ook zijn, dat je door diverse therapieën of manieren van persoonlijke groei bent heen gegaan, maar net nog dat éne zetje mist. Of je staat dichtbij de top van de berg, maar je mist de moed of het overzicht voor het laatste stukje. Ook in dat geval is een Core Issue-sessie een mooie manier om die dertiende deur open te doen, waar je een groot deel van je leven aan voorbij gelopen was.