Zielsregressie of Reis naar het Tussenbestaan: reizen voorbij tijd en ruimte

Op dit type vragen krijg je tijdens zo’n spirituele reis een diepgaand antwoord. Door de zielsherinneringen krijg je inzicht in jouw levensweg en weet je weer wie je diep van binnen bent en hoe dat aansluit in je huidige leven. Je ziel wordt ‘blootgelegd’, puzzelstukjes vallen in elkaar. Door het overzicht van alle levens, ontdek je je rode draad door verschillende levens heen.

Een zielsregressie is niet gericht op het verwerken van een trauma. Maar doordat je vanuit een diep gevoeld, bovenpersoonlijk standpunt overzicht krijgt over karmische verbindingen en (soms) blokkades of verstrikkingen, voel je vaak een intense opluchting. Door het grotere plaatje diep te doorvoelen, komt het kleinere in een heel ander licht te staan. Zo wordt een Spirituele Regressie een helende spirituele reis, waarin je je spirituele bronnen en krachtplaatsen hervindt en deze opnieuw in jezelf verankert. En daarmee, ook krachtiger, meer aanwezig en meer in balans bent in het hier en nu.

Michael Newton en Life between Lives

De Amerikaanse hypnotherapeut Micheal Newton wijdde het grootste deel van zijn leven aan de vraag, wat er gebeurt in het tussenbestaan, d.w.z in het bestaan na het (oude) leven en voor de (nieuwe) geboorte. Newton ontwikkelde en verfijnde een hypnose-techniek, om dit aan het licht te brengen. Hij bracht duizenden mensen in zo’n ziele-trance, en ontdekte tot zijn verbazing, dat de ervaring van zielen in de spirituele wereld een bepaalde structuur hebben, die je in veel van dit soort regressies kunt volgen. Achtergrond of geloof maakten niet uit.

Newton heeft zijn ervaringen met zielsregressies naar het tussenbestaan in drie boeken vastgelegd: ‘De zielenreis’, ‘De zielsbestemming’en ‘Herinneringen van na de dood.’ Alle drie de boeken zijn in goede vertaling uitgegeven door Altamira Becht in Haarlem.

Tijd is niet belangrijk

Mensen die een zielsregressie hebben ondergaan, zijn hiervan na afloop erg onder de indruk. Ten eerste omdat je geen tijdsbeleving meer hebt. Verder omdat de tegenstellingen en beperkingen die je in je aardse bestaan ervaart, in een zielstrance volledig wegvallen. Anders dan bij een ‘gewone’ regressie, gaan we in een zielsregressie niet op zoek naar de oorzaak van een lichamelijk of geestelijk ongemak. Na zo’n spirituele reis zal het vermogen om vanuit dit hogere perspectief naar jezelf te kijken, altijd bij je blijven. Ook diepe oer-angsten zoals angst voor de dood, zullen sterk verminderen of verdwijnen, doordat deze in zielenwereld onbekend zijn.

Zielsregressies – ook LBL of Life Between Lives genaamd – sluiten aan op bekende voorstellingen in kunst en literatuur. Soms ontmoet je archetypische figuren die lijken op voorstellingen uit schilderijen van Michelangelo, Blake of  Rubens, vrijwel altijd in positieve gedaante.

De partner als zielsverwant

Zielsverwanten worden niet altijd je partner. Het kan – gelukkig – wel, maar in veel gevallen zijn er karmische ‘kinken in de kabel’. Dat wil zeggen, iets in het contact is niet afgemaakt. Bijvoorbeeld is diegene ooit je broer, je zus, je moeder of je vader geweest. Het contact met diegene kan heel prettig en vertrouwd voelen. Letterlijk alsof je elkaar al jaren kent, terwijl het maar enkele minuten of uren is….

Een partner-relatie vormgeven met diegene is dan soms juist moeilijk. Belangrijk is in elk geval, dat dan de onafgemaakte stukken worden opgeruimd. Zodat je op gelijkwaardige basis en met dezelfde intentie in de relatie kan staan. Of een andere (vriendschaps-)vorm vindt, waarin het contact met je zielsverwant beter gedijt. Een zielsregressie kan een diepgaand inzicht bieden, in dat wat je aan ‘oud zeer’ naar een zielsverwant nog hebt los te laten. Of aan te gaan. Ook kan je daarmee nagaan, wat zo’n ontmoeting je op een bepaald moment in je leven te zeggen heeft. En dit in een nog mooier, helderder licht zien en waarderen.

Bijna-Dood-ervaring of BDE

Kort geleden gaf de bekende Amerikaanse neuroloog dr. Eben Alexander een indringende inkijk in de zielenreis, die hij meemaakte tijdens een Bijna-Dood-ervaring (BDE) in het ziekenhuis. Bijzonder is, dat volgens de scan zijn hersenen tijdens deze ervaring geen enkele activiteit vertoonden. Hierdoor is een gewone of neurobiologische verklaring van BDE’s een probleem. Verder geeft de zielsreis van dr. Eben Alexander geeft een mooie inkijk in een zielsregressie of LBL-sessie, zoals je die ook zelf kunt meemaken. Als spiritueel regressietherapeut vind ik het altijd een eer om deze sessies te begeleiden.

Voorwaarde voor het doen van een zielsregressie is dat je minimaal één vorig leven hebt doorgewerkt in een gewone therapiesessie. Mogelijke blokkades op je pad kunnen dan eerst worden weggenomen. Ook heb ik dan een beeld van je gevoeligheid voor hypnose en kan ik je spirituele reis daarop afstemmen.

Een zielsregressie dient minimaal twee weken tevoren te worden afgesproken. Je ontvangt dan instructies met voorbereidingen, o.a. over de wijze waarop een zielsvraag kan worden verwoord. Een zielsregressie kan op verzoek digitaal worden opgenomen en opgeslagen op CD of USB-stick.

Reis naar je innerlijke Universum, de mystieke ruimte van je Hart

De ‘Reis naar je Innerlijke Universum, de Mystieke Ruimte van je Hart’ is een bijzondere vorm van zielsregressie. De Mystieke Ruimte van je Hart is de ruimte, waar je in het centrum zit van je energie en je een diepe vorm van eenheid kan ervaren van jezelf met de kosmos.

De Mystieke Ruimte van je Hart is een plek diep in jezelf, waar de wijsheid van de kosmische eenheid, het kernbeginsel van je meest blijvende zelf te vinden is. Vanuit deze ruimte kun je niet alleen in contact komen met je onderbewustzijn, je dromen en je intuïtie, maar ook contact maken met de andere, boven-persoonlijke niveaus van werkelijkheid. Dit type zielsregressie onderga je onder hypnose, maar er is géén lange inductie of inleiding bij nodig.

Hier ervaar je: