Regressietherapie Friesland: het nieuwe normaal.

Het is grappig: als ik mijn Friese vrouw vraag wat ze vooral leuk vindt aan Friesland, zegt ze: de eerlijkheid van de mensen. En verder: het landschap, de Friese wâlden (bossen). Ook: de Friese humor, waar een hele wereld achter schuilgaat. En waarin veel gebruik wordt gemaakt van onderkoeldheid, wat de Engelsen noemen: understatement.

 


Regressietherapie Friesland: zorgverzekeraars tevreden

Wat het eerste betreft: het schijnt dat in Friesland, van alle Nederlandse provincies, de minste uitbetalingen worden geclaimd van verzekeraars. Of dat nu gaat om zorgverzekeringen, autoverzekeringen, brand- levens- of WA-verzekeringen.

Zorgverzekeraar De Friesland, die niet voor niets regressietherapie (en ook reïncarnatietherapie) vergoedt, kan daar ongetwijfeld over meepraten, maar ook andere verzekeraars merken het in hun portemonnee. Hoeveel belangrijker is het dan, in een tijd van een vastlopende ggz en psychosociale zorg, om regressietherapie te vergoeden, die het probleem bij de wortel aanpakt. En als die wortel is uitgetrokken, ook nog eens super preventief werkt. Vroeger was dat minder, doordat mensen in Friesland toen meer zo’n gevoel hadden van: we lossen het zelf wel op. Maar nu is er veel meer openheid. Én een vaak krachtig deel van jezelf dat zegt: ik wil die oude stukjes, oude koeien van de ziel, doorwerken en loslaten. En liefst in korte tijd.

 

Sneek, waterpoort


Regressietherapie Friesland: evidence-based qua effectiviteit

Regressietherapie Friesland, evidence-based wat betreft effectiviteit (hoewel evidence based niet meer de norm is in de psychosociale zorg) is dan een fantastische manier om ‘oud zeer’ aan te pakken. Of dat nu gaat om de niet-geuite tranen van de voorouders (depressie, angst- en paniekgevoelens, beperkende overtuigingen zoals ze zien me niet of ik hoor er niet bij.

Al dit oude zeer kan nu ook in Friesland via regressie- en reïncarnatietherapie, en trouwens ook met technieken uit familie-opstellingen en systemisch werk, op het diepste niveau worden opgelost. Namelijk op het niveau van je ziel – wat in Friesland, in mijn ervaring, geen verkeerd woord is.

Previous Post

Regressietherapie in Noord-Nederland: Friesland, Groningen, Drenthe

Next Post

Geweten en geestelijke gezondheid